Rechtbank legt 20 jaar cel op in familiedrama Haren

De rechtbank in Groningen heeft de 20-jarige B.K.B. veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf. De man bracht in de nacht van 13 op 14 oktober vorig jaar de 23-jarige Nebyat Msgen en haar 6-jarige dochter Bemnet om het leven in een woning aan het Jufferpad in Haren.

Er was een gevangenisstraf van 25 jaar geëist. Het Openbaar Ministerie ging uit van moord (op de vrouw) en doodslag (kind). De rechtbank gaat uit van tweemaal doodslag wat de lagere straf verklaart. Van voorbedachten rade is geen sprake, aldus de rechtbank. Wel: een ogenblikkelijke gemoedsopwelling.

Eis 25 jaar voor moord en doodslag op moeder (23) en dochter (6) in Haren
Lees verder

B. had een relatie met de vrouw. Op die voor haar fatale avond had ze laten weten dat ze niet verder met hem wilde. Ze wilde terug naar haar ex, de vader ook van het vermoorde meisje.

Jaloezie was het motief

Jaloezie zou het motief zijn geweest. Verdachte voelde zich gekwetst, verklaarde hij tijdens de rechtszaak. De rechtbank: ,,Hij voelde zich overrompeld door de mededeling dat zij niet meer van hem hield.’’ Mensen uit de directe omgeving van het stel verklaarden dat ze vaak ruzie hadden. Mede om die reden woonde de man niet meer bij de vrouw in Haren, maar in Glimmen. De verdachte ontkent de ruzies.

De vrouw werd eerst gewurgd en daarna werd haar keel doorgesneden. Het meisje werd gewurgd. Uren later, op zaterdagochtend rond half negen, belde de verdachte een kennis met het verzoek of die de politie wilde bellen.

Na zijn straf het land uit

Naar alle waarschijnlijkheid wordt de man nadat hij zijn straf heeft uitgezeten het land uitgezet. Hij komt van oorsprong uit Eritrea.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.