Rechtbank wil meer weten over ripdeal

De rechtbank in Groningen zegt te weinig informatie te hebben om te kunnen oordelen over een ripdeal waarbij een man werd neergeschoten.

Tegen de verdachte is acht jaar celstraf geëist wegens een poging tot moord. De schietpartij had plaats in de Grote Beerstraat in Groningen tijdens een drugstransactie. In plaatst van te betalen werd er geschoten. De verkoper van drugs werd tweemaal geraakt en moest met spoed worden opgenomen in het ziekenhuis.

De verdachte heeft een tegenovergesteld verhaal. Niet hij maar het slachtoffer zou hebben geprobeerd hem te beroven. De schoten zouden zijn gelost door een compagnon die zijn vriend per ongeluk raakte. De verdachte kwam tijdens de rechtszaak met deze lezing die door het Openbaar Ministerie als volstrekt ongeloofwaardig werd afgedaan.

De rechtbank ziet dat vooralsnog anders en gelast nader onderzoek. Daarvoor moet het politie-ondezoek worden heropend. Zes getuigen moeten opnieuw worden gehoord. Ook wil de rechtbank meer informatie over de locatie van de schietpartij en willen de rechters weten hoe de verdachte is aangehouden. Daarbij werd een arrestatieteam ingezet.

Ripdeals – waarbij de ene boef steelt van de andere – blijven doorgaans buiten het zicht van de politie.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.