Rechter: Powerfield mag groot zonnepark bij Harpel bouwen

Powerfield kan beginnen met de bouw van een groot zonnepark bij Harpel. Dat heeft de rechtbank in Groningen vrijdag bepaald.

Twee buurtbewoners, het echtpaar Ter Heijden, waren een bodemprocedure gestart en hebben de rechter gevraagd de vergunning te schorsen. Met 320.000 panelen zou het het grootste zonnepark in West-Europa worden.

De rechter concludeerde dat de bezwaarmakers geen belanghebbenden zijn. Vorig jaar stemden de meeste raadsleden van de gemeente Vlagtwedde in met een zogenoemde verklaring van geen bedenking.

Voorjaar

Directeur Symen Jellema van Powerfield laat weten blij te zijn met de uitspraak. Bedoeling is dat dit voorjaar wordt begonnen met de bouw van het zonnepark.

De eerste werkzaamheden bestaan uit het aanplanten van blauwe bessenstruiken. Powerfield laat weten dat het plukken van de bessen en het onderhoud van de struiken werk gaat bieden aan twintig mensen.

Het bedrijf zegt de financiering bijna rond te hebben en verwacht dat het zonnepark eind 2019 in gebruik kan worden gesteld.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.