Rechter beslist: Dancefeest Holi Fusion gaat niet door

Dancefeest Holi Fusion gaat zaterdag niet door. Dat besloot een rechter in Groningen vrijdag. Het festival, waarbij tijdens optredens met kleurige verf wordt gegooid, zou worden gehouden op terrein De Roode Haan in Groningen.

De organisatie van het verffeest spande een kort geding aan tegen de gemeente Groningen omdat die op het laatste moment - afgelopen donderdag - geen vergunning af gaf. De organisatie was donderdag al ver met de voorbereidingen, zoals de opbouw van het terrein. Ook waren er al een flink aantal kaarten verkocht toen de gemeente besloot de vergunning niet af te geven. Volgens de organisatie werden er ten minste 2500 mensen verwacht.

'Uiterst onprofessioneel'

De advocaat van de gemeente zei vrijdagmiddag op de zitting dat de gemeente zich zorgen maakte over de organisatie van Holi Fusion, vooral wat betreft de beveiliging. De advocaat noemde het een 'slecht uitgewerkt plan'. ,,De organisatie maakte bij het aanleveren van de stukken een uiterst onprofessionele indruk'', aldus de raadsman. Daarop besloot de gemeente de vergunning in te trekken.

Daar was de rechter het mee eens: ,,Ik kan Holi Fusion alleen door laten gaan als ik er honderd procent van overtuigd ben dat de veiligheid van bezoekers en medewerkers op geen enkele manier in gedrang komt.'' Hij miste, net als de gemeente Groningen, veel informatie in de documenten voor de vergunningaanvraag, liet hij in zijn oordeel weten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.