Rechter buigt zich opnieuw over schade van bordeelhouder Music

Bordeelhouder Mario Music en de gemeente Groningen stonden maandag opnieuw voor de rechter. Hij wil een schadevergoeding van de gemeente.

Bezwaar

De ondernemer is het oneens met het besluit van het college, dat in mei vaststelde geen schadecompensatie van een kleine vijf ton uit te keren. Music heeft bezwaar aangetekend, waar hij vooralsnog geen reactie op heeft ontvangen. De jurist van de gemeente liet de rechter weten dat een oordeel over het bezwaar binnen drie tot vier weken bij Music bekend zal zijn.

Verbouwing

De rechter drong vooral aan op het verduidelijken van het spoedeisende belang achter de procedure. Mr. Westers benadrukte namens Music dat de pandeigenaar de financiële gevolgen van de veranderingen in het raamprostitutiebeleid niet kon voorzien (sinds 1 januari is de raamprostitutie in het A-kwartier verboden). Om te voldoen aan gemeentelijke regels stak hij sinds 2010 juist veel geld in verbouwingen. Music zou zijn panden nu voor weinig geld hebben moeten verkopen omdat ze opnieuw omgebouwd moeten worden voor huisvesting.

De Schade- en Nadeelcompensatiecommissie van de gemeente gaf in mei het advies de ondernemer een som van 466.500 euro te betalen voor geleden schade. Dat werd door de gemeente opgevolgd. De gemeente ging tijdens de zitting niet in op inhoudelijke standpunten.

De rechter doet volgende week uitspraak.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.