Rechter stelt vonnis over overdekt zwembad in vakantiepark Vlagtwedde uit

Henny de Groot hoort pas over 4 weken of ze het bad in Vlagtwedde mag blijven pachten Foto: Huisman Media

De bestuursrechter in Groningen neemt pas over enkele weken een besluit over het pachtcontract van het overdekt zwembad in Vlagtwedde.

Zijn uitspraak stond voor dinsdag op de agenda maar de Rechtbank Noord-Nederland laat weten dat meer tijd nodig is, dat het vonnis vermoedelijk pas over 4 weken wordt geveld.

Bij de betrokken partijen is de teleurstelling over het uitstel groot. ,,We willen graag duidelijkheid’’, zegt voorzitter Erry Stoové van de Stichting Belangen eigenaars Parc Emslandermeer (SPBE). Die is eigenaar van het bad, dat in het Parc Emslandermeer staat maar ook een regionale functie heeft, en verpacht het aan de zwemschool Henny de Groot.

De SPBE wil het pachtcontract beëindigen, stelt dat een voorwaarde daarin dat mogelijk maakt en daagde De Groot voor de rechter. De Groot wil het bad blijven beheren.

‘Nog eens in maand in spanning’

De Groot is ook teleurgesteld over het uitstel. ,,Ik moet nog een maand in spanning zitten.’’

Ook de gemeente Westerwolde moet wachten. De gemeente neemt het bad wellicht over. De SPBE heeft het haar te koop aangeboden omdat ze het hebben van zo’n voorziening niet als haar core business ziet en de kosten oplopen. Als de gemeente het bad niet overneemt, wil de SPBE het sluiten.

,,We willen eerst duidelijkheid over de situatie rondom het bad’’, zegt wethouder Giny Luth. ,,Dan kan de gemeenteraad beslissen wat te doen.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu