Rechter wijst eisen van bordeelhouder Music af

Bordeelhouder Mario Music uit Groningen had zich de kosten van een gang naar de rechter kunnen besparen door wat meer geduld te betrachten.

De ondernemer schakelde twee weken geleden de bestuursrechter in om de gemeente Groningen te dwingen met grote spoed een schadebedrag voor hem vast te stellen, omdat hij zijn bordelen in het A-kwartier heeft moeten sluiten.

Lager bedrag

Nog voor de rechter uitspraak heeft gedaan kwam de Planschade- en Nadeelcompensatiecommissie van de gemeente met het oordeel dat 500.000 euro een redelijk bedrag is om Music tegemoet te komen. Aanzienlijk minder dan de 4 miljoen euro die de ondernemer eiste. Toch heeft Music via zijn advocaat laten weten met de uitspraak tevreden te zijn en deze vooral te zien als eerste erkenning voor zijn claim.

Deze week heeft de bestuursrechter geoordeeld dat de eisen van Music om Groningen te dwingen met een uitspraak te komen geen hout snijden. Bestuursrechter Bastin heeft Music op alle fronten in het ongelijk gesteld. Hij vindt de ondernemer in zijn eis om een schadebedrag vast te stellen niet ontvankelijk.

Advies

Dat de schadecommissie een bedrag heeft vastgesteld betekent niet dat een einde aan het gevecht om geld in zicht is. De gemeente hoeft het advies niet op te volgen. Er zijn voorbeelden van vergelijkbare procedures die meer dan tien jaar kunnen duren. De gemeente Groningen hoeft het ook niet eens te zijn met het bedrag dat de commissie heeft geadviseerd.

Een oordeel van de gemeente over het advies van de planschadecommissie is nog niet bekendgemaakt.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.