Rechtszaak koopzondagenconflict Paddepoel: rechter kan geen uitspraak doen

Een uitspraak in de rechtszaak tussen Paddepoel Fietsen en Vereniging van Eigenaren van winkelcentrum Paddepoel in Groningen moet wachten tot in het nieuwe jaar.

De kantonrechter verwijst de zaak door naar de meervoudige handelskamer. Die zal op 3 januari van het nieuwe jaar een vonnis uitspreken.

Rechtszaak

De rechter boog zich een maand geleden over de zaak die Vereniging van Eigenaren (VvE) aanspande tegen rijwielhandel Paddepoel Fietsen. De fietsenwinkeliers, tevens pandeigenaren, zegden in april 2016 hun lidmaatschap bij de VvE op en betaalden sindsdien geen contributie meer.

Volgens de VvE hebben de winkeliers niet voldaan aan het opzegtermijn van een jaar en zijn ze de VvE nog geld schuldig. Ook eist de VvE een gedeelte van de onbetaalde boetes die de winkeliers de afgelopen jaren ontvingen omdat ze op de wekelijkse koopavond eerder dan 21.00 sloten.

Uitleg rechter

De VvE eiste tijdens de rechtszaak ruim 22.000 euro, maar het totaal bedrag aan boetes en contributie is ruim 37.000 euro. Dat is meer dan waar de kantonrechter over mag oordelen. Het maximum is namelijk 25.000 euro.

Uiteindelijk besloot de kantonrechter dat ze geen uitspraak over de gevraagde boete kan doen, omdat ze dan indirect ook uitspraak zou kunnen doen over de overige boetes, terwijl dat bedrag in totaal hoger is dan 25.000 euro.

Reactie winkeliers

„Ja jammer, ik had toch gehoopt voor de kerstdagen nog goed nieuws te krijgen”, zegt winkeleigenaar Peter Oest. „Nu moeten we aangeven wanneer we kunnen en gaat het in januari verder.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.