Record voor Stad: meer dan half miljoen overnachtingen

Het aantal overnachtingen in de stad Groningen heeft in 2016 een record bereikt van meer dan een half miljoen. In de provincie overnachten ook meer mensen, maar zij blijven minder lang.

Dat blijkt uit cijfers van de gemeente Groningen en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Marketing Groningen laat dinsdag weten dat vorig jaar sprake is van een stijging van 16 procent. Landelijk steeg het aantal overnachting met 2,6 procent.

Mensen die een nachtje bleven slapen deden dat vooral in hotels of op campings. Maar ook bij jachthavens en Bed & Breakfasts was een toename. In 2016 waren er meerdere grote evenementen zoals de expositie David Bowie is in het Groningen Museum en DelfSail.

Ook denkt Marketing Groningen dat de opening van het Student Hotel (foto) de cijfers positief heeft beïnvloed. ,,We zijn blij met deze positieve trend en we verwachten dat deze stijging structureel is”, zegt directeur Hans Poll van Marketing Groningen.

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende PLUS-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze PLUS-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van het Dagblad vallen onder PLUS, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.