Rector Beernink weg bij Zernike College Haren

De rector van het Zernike College Haren gaat weg. Wieteke Beernink (58) wordt voorzitter van de Raad van Bestuur van Jeugdbescherming Noord.

Kwaliteit verbeterd

Wieteke Beernink werd in 2012 rector van het Werkman College in Groningen en ging twee jaar later naar het Zernike. Op het Werkman schafte ze de tweejarige brugklas af, stopte ze met het Daltononderwijs en werd de te dure sprintopleiding aan het Alfa-college overgedragen. Onder haar verantwoording werd de kwaliteit van de havo en het vwo verbeterd.

Zernike

Na twee jaar werd ze door het overkoepelend schoolbestuur O2G2 doorgeschoven naar het Zernike College, vooral om daar de financiën op orde te brengen. De school moest in drie jaar tijd 1,8 miljoen bezuinigen. Begin dit schooljaar opende de nieuwbouw van de 14 miljoen kostende havo/vwo-locatie aan de Kerklaan in Haren.

Een deel van het personeel was boos op haar toen werd besloten de havo/vwo-afdeling in het vervolg Harens Lyceum te noemen. Zelfs de locatie in Zuidlaren heet zo. Het personeel wil graag de naam Zernike behouden.

Opvolging

Bij de Raad van Bestuur van Jeugdbescherming Noord volgt ze Martin Sitalsing op die 1 maart naar Lentis ging. Beernink begint per 1 juni. Op het Zernike is ze inmiddels opgevolgd door Wiebe Terpstra. Hij komt van roc Nijmegen, dezelfde school waar Theo Douma werkte, de voorzitter van het College van Bestuur van O2G2.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.