Ree zwemt in hartje Groningen

Brandweer en politie hebben maandagmorgen op 250 meter afstand van de Martinitoren in Groningen een ree uit het water van de Diepenring gevist. Het beest zwom bij de Stadsschouwburg in de Turfsingel en kreeg van zijn redders eerste hulp op een woonboot.

Zij deden voorzichtig een zak om zijn hoofd om rustig te blijven. Toen bleek dat de ree een gebroken poot had, bracht de Dierenambulance hem naar opvangcentrum Faunavisie Wildcare in Westernieland. Daar overleed de ree, tot grote teleurstelling van zijn redders.

In de stad Groningen zijn wel vaker meldingen van reeën die in het water terecht komen, maar volgens een woordvoerder van de Dierenambulance is deze plek, zo diep in de binnenstad, heel bijzonder. ,,We hebben wel eens met de brandweer een ree uit het Noord Willemskanaal gevist en bij het Hoornsemeer losgelaten. Je hoopt altijd dat het zo afloopt, maar reeën kunnen door stress zomaar omvallen.’’

De meeste meldingen van reeën in de stad komen uit de buurt van het Noorderstation. De Dierenambulance vermoedt dat ze over het spoor de stad in komen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.