Regen verandert talud zuidelijke ringweg Groningen in modderbad: afrit dicht (update + video)

De afrit Helpman van de zuidelijke ringweg ter hoogte van de Waterloolaan is donderdagavond vlak voor 7 uur afgesloten omdat de regen een deel van het talud heeft weggespoeld.

Regen ondermijnt talud zuidelijke ringweg bij de Maaslaan

Het zandpakket onder de onlangs in gebruik genomen noodweg raakte dusdanig verzadigd met water dat een deel van de grond veranderde in een modderstroom. Dat gebeurde ter hoogte van de Waterloolaan.

Foto: Patrick Wind - 112Groningen

Een rijtje geparkeerde auto's verdween tot aan de bumpers in de blubber.

Foto: Patrick Wind - 112Groningen

De problemen bij de Waterloolaan zijn het grootst, maar ook op twee andere plekken langs de zuidelijke ring spoelt zand weg. In de fietstunnel aan de Maaslaan (bij zwembad De Papiermolen) ligt veel zand en ook bij het Oude Winschoterdiep is zand weggespoeld.

Foto: DvhN

De gaten vallen in het talud van de tijdelijke weg die de afgelopen maanden is aangelegd. Jos Veneberg van Herepoort wijt de problemen aan de droogte van de laatste weken. ,,Daardoor is er nog geen gras op de taluds gegroeid en kan het zand wegspoelen.''

De regen heeft een flink gat geslagen in het talud ter hoogte van de Waterloolaan. Foto: DvhN

Volgens Veneberg zijn reparatieploegen van Herepoort met vier kranen, vrachtwagens en grote zandauto's (zogenaamde dumpers) nog wel de hele nacht actief. Dat hindert het verkeer niet. De reparatie gebeurt vanuit omliggende straten.

De ringweg zelf blijft open voor verkeer, maar wel wordt een rijstrook in de richting Drachten afgesloten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.