Reizigers: OV Groningen en Drenthe moet beter doorstromen

Reizigers vinden dat de lijndienstbussen in Groningen en Drenthe beter moeten doorstromen.

Dat schrijven de consumentenplatforms Openbaar Vervoer (OV)in beide provincies in een reactie op de vaststelling van het lijndienstrooster voor 2017 door het OV Bureau. Volgens de platforms moeten infrastructurele maatregelen worden genomen om de doorstroming te verbeteren en de rijtijden van de lijndiensten te verkorten.

De reizigers zien knelpunten voor de lijndienstbussen op de N34 bij knooppunt Gieten, en bij de van Ketwich Verschuurbrug in Groningen. De consumentenplatforms noemen het merkwaardig dat het OV Bureau vanwege die verkeersopstoppingen de stadslijnen 2 en 8 gaat omleiden via het Overwinningsplein. Volgens de platforms ontbreekt hier een plan om de overstap op QLiners en QLinks beter te regelen.

De platforms verbazen zich over de discussie rond de voorrang voor bussen op de busbaan naar Kardinge en over de plannen om de Diepenring te versmallen. Daar moeten in de toekomst de bussen van de Grote Markt naar uitwijken.

De Consumentenplatforms hebben het OV Bureau weten te overtuigen van betere aansluitingen van bus op trein in Drenthe te verbeteren van lijn 110 in Assen op de Intercity richting Zwolle. Geplande routewijzigingen van de lijnen 24 in Rolde en 21 en 26 in Emmen worden achterwege gelaten.

Het verzoek om lijn 51 in Haren uit te breiden tot een dag-dekkende verbinding werd gehonoreerd en ook enkele Belbus-verbindingen worden voorlopig gehandhaafd.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.