Rekening ouder echtpaar uit Groningen geplunderd. Mannen uit Groningen (21) en Winschoten (20) aangehouden voor witwassen

Foto ter illustratie. ANP

De politie heeft afgelopen week een man uit Winschoten en een man uit Groningen aangehouden voor witwassen. Dat meldt de politie op Facebook.

Nadat een agent in Groningen op dinsdag een verdachte pintransactie waarnam, werd het kenteken van het voertuig van de pinner genoteerd. De auto werd op een later moment staande gehouden in Lemmer.

Daarbij werd een geldbedrag van 4950 euro aangetroffen. Ook waren de verdachten in het bezit van twee bankpassen en een identifier - zo’n apparaatje waarmee je kan internetbankieren - van een ouder echtpaar uit Groningen.

4900 euro van de bankrekening gehaald

Het echtpaar heeft aan de politie verklaard dat zij eerder die dag telefonisch waren benaderd door een persoon die zich voordeed als bankmedewerker. In opdracht van deze persoon hebben zij hun passen en identifier in een enveloppe gedaan en meegegeven aan een persoon die bij hen aan de deur kwam.

Er was 4900 euro van de rekening van het echtpaar gehaald. Mogelijk is dit gedaan door één van de aangehouden verdachten. De twee verdachten zullen zich tegenover de rechter moeten verantwoorden. Het inbeslaggenomen geld zal teruggeven worden aan de slachtoffers.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen