Relatief weinig politie nodig bij FC Groningen

Bij wedstrijden van FC Groningen hoeft relatief weinig politie ingezet te worden. Per 1000 toeschouwers bij een thuiswedstrijd wordt door de politie 15 manuur ingezet. Alleen bij PSV is met 13 manuur minder politie nodig.

Dit blijkt uit cijfers die RTL Nieuws heeft opgevraagd bij de politie. In totaal wordt door de politie 292 manuur ingezet voor een wedstrijd in de Euroborg. Net iets minder dan het landelijke gemiddelde van 303 uur.

De meeste mankracht was nodig voor het treffen tegen Aberdeen. 950 manuur werd ingezet. Ter vergelijking, dat is 10 uur meer dan gemiddeld nodig is bij een thuiswedstrijd van Ajax.

De competitiewedstrijd van Groningen met de meeste politieinzet was op 26 april 2015 tegen Feyenoord. Destijds werd er 764 manuur ingezet.

Drenthe rustig, Friesland niet

Profvoetbal in Drenthe vraagt weinig van de politie. Bij thuiswedstrijden van FC Emmen is gemiddeld genomen 46 manuur aan politie nodig, dit is 14 manuur per 1000 toeschouwers. Alleen bij Telstar is nog minder politie-inzet nodig: 23 manuur.

In het Noorden vormt Friesland de uitschieter: van alle clubs in de Eredivisie is bij de thuiswedstrijden van SC Cambuur relatief gezien de meeste politie nodig. Per 1000 toeschouwers is in Leeuwarden 64 manuur aan politiepersoneel nodig. Bij wedstrijden van SC Heerenveen loopt het aantal manuren per 1000 toeschouwers op naar 16.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.