Rennen voor Zonneschijn

De tweede editie van de Santa Run Winschoten is grootser van opzet dan vorig jaar.

De Santa Runs worden sinds een aantal jaren in heel Nederland georganiseerd. De lopers hullen zich in kerstmanpakken, die door de organisatie geleverd worden. De opbrengst van de inschrijving gaat naar een goed doel, liefst in de regio.

Het initiatief werd vorig jaar opgepikt door de serviceclubs Rotary Winschoten, Roundtable 41 Oldambt, Lions Club Winschoten en De Heerenzitting Winschoten. Driehonderd mensen renden toen na het startschot van burgemeester Pieter Smit (ook in kerstmanpak) door het centrum van Winschoten.

Het goede doel van dit jaar is Stichting Zonneschijn. De stichting organiseert uitstapjes voor kinderen in achterstandsituaties en deelt kerstpakketten uit aan gezinnen die wel een extraatje kunnen gebruiken.

Rondom de Santa Run is dit jaar een uitgebreid programma georganiseerd. Het Santa Run-weekend begint al vrijdagmiddag 18 december om 14.00 uur, als de kunstijsbaan op het Klinkerplein open gaat. Vrijdag- en zaterdagmiddag kunnen deelnemers hun kerstmanpakken afhalen bij het Infopunt aan het Oldambtplein. Zondagmiddag zijn de winkels in Winschoten geopend van 13.00 tot 17.00 uur en staan overal koek& zopiekramen. Op het Klinkerplein staat die dag de All you Need is Love-caravan, waar je boodschappen kunt inspreken voor iemand die je dierbaar is. De kerstboodschappen worden in een speciale uitzending van RTV Logo uitgezonden.

De muzikale warming-up van de Santa Run begint zondag 20 september om 13:30 uur onder leiding van Patti Sanders en de dansteams RH Like This en RH Like That. Opper Santarunner (en tevens burgemeester) Pieter Smit geeft het startschot om 14.00 uur. Trainen is niet nodig. Jong en oud mag meedoen in eigen tempo. Rennen mag, wandelen is ook toegestaan.

Foto: Archief DvhN

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.