Renovatie oude LTS Winschoten maandag van start

De renovatie en nieuwbouw van de oude LTS in Winschoten begint maandag. Op de plek van de technische school komt een gezondheids- en verpleegcentrum.

Wethouder Laura Broekhuizen van de gemeente Oldambt geeft het startsein voor de werkzaamheden in hartje Winschoten. Daarmee wordt een begin gemaakt met de metamorfose van de entree van Winschoten-centrum Zuid.

Verpleegcentrum

Oosterlengte krijgt er een verpleegcentrum met 32 plaatsen. De Oosterlengtewinkel (samenwerking met Welzorg – hulpmiddelen), de thuiszorgpost Oosterlengte Winschoten en de specialistische thuiszorgfuncties voor de regio Oost-Groningen, krijgen eveneens onderdak in het complex.

Een huisartsenpraktijk, een fysiotherapiecentrum en een apotheek maken onderdeel uit van het multifunctionele gedeelte. Daarnaast is de afwikkeling van diverse contracten met overige voorzieningen in een afrondende fase.

Historische elementen

Projectontwikkelaar en bouwer VastGoud zorgt er voor dat een aantal historische elementen van de oude LTS in de restauratie wordt opgenomen, zoals het originele glas-in-lood-raam en de letters 'Technische School'.

De restauratie en nieuwbouw van het LTS-gebouw is één van de projecten, die vallen binnen het actieprogramma Versterking Binnenstad Winschoten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.