Reprimande voor Delfzijlster raadslid

In een brief aan de gemeenteraad van Delfzijl beklaagt het bestuur van de Intergemeentelijke Sociale Dienst Noordoost-Groningen (ISD Noordoost) zich over raadslid Edward Stulp.

Stulp trad twee jaar geleden toe tot het algemeen bestuur van de sociale dienst die Delfzijl vormt met Appingedam en Loppersum. Uit de brief die ondertekend is door de dagelijkse bestuursleden Annalies Usmany en Bé Schollema, respectievelijk wethouder in Appingedam en Loppersum, blijkt dat raadslid Stulp regelmatig verstek laat gaan tijdens de algemeen bestuursvergaderingen. In 2014 woonde hij slechts drie bestuursvergaderingen bij en vorig jaar nog eentje.

Ongewenst

Usmany en Schollema melden in de brief dat zij dit zeer ongewenst vinden. Ook als Stulp verhinderd is, verzuimt hij de twee mede-raadsleden in te schakelen die als plaatsvervangend lid zijn aangewezen. Ondanks herhaalde verzoeken om de vergaderingen bij te wonen, blijft Stulp regelmatig verzuimen, schrijven de beide wethouders. Dit absentiegedrag van de afgevaardigde uit de havenstad komt de goede beraadslagingen en besluitvorming in het ISD-bestuur niet ten goede, schrijven de beide wethouders. In hun brief dringen ze er daarom bij de gemeenteraad van Delfzijl op aan om hiervoor een oplossing te zoeken.

Achterhaald

In reactie laat Stulp weten dat hij redenen heeft om de vergaderingen regelmatig aan zich voorbij te laten gaan. Volgens het raadslid werkt ISD Noordoost met een beleidsvisie uit 2013-2015 die achterhaald is. ,,Het algemeen bestuur wordt geacht het beleid van dagelijks bestuur en directie hierop te toetsen. Maar dat gaat niet met een visie die inmiddels door de feiten is achterhaald.’’

Volgens Stulp gaat alle energie van bestuur en directie van ISD Noordoost momenteel zitten in de voorbereidingen voor de fusie met werkvoorzieningschap Fivelingo. Dat maakt dat aan een nieuwe beleidsvisie voor de ISD geen prioriteit wordt toegekend, meent hij. ,,Met Groningen Seaports en andere werkgevers is afgesproken dat er in deze regio vijfduizend banen bij zouden komen. Daar is tot nu toe niets van gekomen.’’ Hij zegt zijn kritiek al meermalen kenbaar te hebben gemaakt.

Vanwege vakantie kunnen de wethouders Usmany en Schollema niet reageren.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.