Restaurant De Biechtstoel introduceert gratis drinken

Restaurant De Biechtstoel in Groningen begint in het nieuwe jaar met ’inclusief drinken’. Een driegangendiner kost 29,95 euro inclusief wijn, bier en frisdrank.

Eigenaar Matthijs Vinckemöller van De Biechtstoel begint met het nieuwe concept op 14 januari. Hij wil er een nieuwe doelgroep mee aanboren. ,,Ik heb De Biechtstoel nu 14 jaar en er is zo veel nieuwe horeca bijgekomen de laatste jaren. Door met inclusief drinken te beginnen hoop ik dat we de brede doelgroep van het begin terug krijgen. Studenten, hun ouders en hun grootouders.’’

Gratis met spelregels

Hij keek het concept af bij De Lachende Koe, een restaurant in Friesland dat er een aantal jaren geleden mee begon. Bang voor drankbeluste voetbalelftallen is hij niet. ,,Er gelden wel spelregels. Zo mag je drinken tot en met het laatste gerecht. De drankjes dienen ondersteunend aan het diner te zijn. Ik heb bij het uitdenken van dit concept rekening gehouden met gemiddelden.’’

Onbeperkt tapas

Dat sommige all-inclusive restaurants dit concept al jaren hanteren, bestrijdt hij. ,,Daar gaat het om onbeperkt eten en onbeperkt fris drinken. Voor bier en wijn moet je munten hebben. En je moet alles zelf halen.’’ Dat is in zijn restaurant niet zo. Voor-, hoofd- en nagerecht worden geserveerd, evenals de drankjes.

Vinckemöller heeft ook een tapas-restaurant, Bodega Y Tapas. Daar kunnen bezoekers onbeperkt tapas eten. ,,Ook daar ben ik van gemiddelden uitgegaan. Werkt prima’’, zegt hij.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.