Rij-instructeur verdacht van aanranding

Het Openbaar Ministerie heeft een werkstraf van 180 uur en twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf geëist tegen een 63-jarige man uit Hollandscheveld wegens aanranding. Slachtoffer is een leerlinge van de autorijschool van de man.

De verdachte ontkent de beschuldigingen. Volgens de officier van justitie ontkent de man tegen de klippen op. Hij gaf de leerlinge prive-lessen bij hem thuis ter voorbereiding op het examen. Ook gaf hij haar een rijles in het donker.

Dit alles was gratis. Service van de zaak, zo zei hij. Via Facebook onderhield hij contacten met de jonge vrouw die hij aansprak met schatje, lieverdje en kanjertje. De vrouw zegt dat de man haar betaste als ze bij hem thuis was. De rij-instructeur denkt dat de vrouw hem vals beschuldigt om een schadevergoeding op te kunnen strijken.

Het OM baseert de verdenkingen vooral op WhatsApp-berichten die over en weer zijn verstuurd. Het slachtoffer laat weten dat ze niet van zijn gedrag is gediend, hij biedt daarvoor zijn verontschuldiging aan.

,,Dat zijn geen berichten die erop duiden dat hij er wordt ingeluisd’’, aldus de officier van justitie. De verdachte zegt dat hij intieme woorden gebruikte omdat hij dacht dat dat zo hoorde. ,,Ik dacht dat het app-taal was.’’

De aanklager zag af van het eisen van celstraf omdat dat het einde van zijn bedrijf zou kunnen betekenen. De uitspraak is over twee weken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.