Rijdende keuken Duitse milieufietstocht kapot

Een tegenvaller voor de Duitse milieufietsclub Tour de Natur die onderweg is van Groningen naar Kiel: de mobiele keuken die mee is, is door een technisch probleem zo zwaar beschadigd geraakt, dat de groep het tijdens de resterende etappes zonder zal moeten stellen.

Het mankement, waardoor de handrem was aangetrokken, werd door de chauffeur pas na 160 kilometer rijden opgemerkt. Toen waren de wielen van de wagen allemaal kapot. De keuken wordt bij een Nederlandse autogarage gebracht. De Nederlandse kok, Wam Kat, vermoedt dat onderdelen die nodig zijn om de aanhanger te repareren ‘bijna net zo duur zullen zijn als wat de aanhangwagen vier jaar geleden kostte’. Er is intussen wel een vervangende aanhanger gevonden.

Eigen middageten

Organisator Gabriëlla Hendriks, die mee fietst, zegt dat de fietsers dinsdag bij het ontbijt te horen kregen dat ze ook brood moesten klaarmaken voor het middageten. Voor de avond wordt er weer een echt maal door de meereizende koks gemaakt. Volgens Kat hebben de koks, ondanks het improviseren 'geen maaltijd gemist'.

De groep, die met de fietsactie aandacht wil vragen voor milieudilemma’s, heeft een rustdag in Winschoten achter de rug. Vandaag (dinsdag) stappen de fietsers weer op en steken ze de Duitse grens over.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.