Rijkswaterstaat: storing brug N33 volgt op mislukte software-update

De storing van de brug in de N33 tussen Veendam en het knooppunt Zuidbroek had mogelijk te maken met een mislukte software-update.

Dat meldt Rijkswaterstaat. Het bruggedeelte in de richting van de Eemshaven wilde maandagochtend niet meer naar beneden. Gevolg was een file van ongeveer vijf kilometer. Het verkeer stond meer dan een half uur stil.

Volgens een woordvoerster van Rijkswaterstaat is het afgelopen weekend geprobeerd een software-update door te voeren. De N33 was toen voor onderhoud afgesloten tussen Veendam en Siddeburen.

Technische storing

Omdat de systeemupdate mislukte, werd teruggegrepen op de oude situatie. Of dit de oorzaak was van de technische storing op maandagochtend kan Rijkswaterstaat nu nog niet met zekerheid zeggen. ,,We moeten dat eerst beter onderzoeken. Het is vervelend dat dit is gebeurd, net in de spits.''

De brug heeft sinds een renovatie in 2014 te maken met storingen, waardoor het verkeer tientallen keren heeft stilgestaan. Rijkswaterstaat laat weten dat sprake is van verschillende oorzaken.

File op N33 bij Zuidbroek door brugstoring (update)
Lees verder
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.