Ring Groningen: Overwerk voor Grote Verlossing van stoplichten

Wegwerkers zijn zondagavond druk aan het werk op de ringweg van Groningen. Ze bereiden aan de noordkant van de stad een historisch moment voor: maandagochtend gaat de ongelijkvloerse aansluiting op de Groningerweg open. De eerste verkeerslichten (op de Eemshavenweg) zijn zondag al weggehaald.

Vanaf maandag komen automobilisten op de ringweg 14 kilometer lang geen verkeerslicht meer tegen. Op de resterende 5 kilometer staan nog zeven installaties: op het Julianaplein en zes op de westelijke ringweg. Het kan nog wel acht jaar duren voordat die allemaal weg zijn. Op de westelijke ringweg belooft Groningen Bereikbaar eind dit jaar een groene golf. De provincie bouwt de weg pas om als de zuidelijke ringweg klaar is.

Automobilisten zijn voorlopig nog niet van alle verkeersoverlast af in het noordoosten van de stad af. De Noordzeebrug is nog niet klaar en hier en daar wordt er nog druk gewerkt aan de weg. Zo blijft de verbindingslus van de noordelijke naar de oostelijke ringweg de komende weken dicht.

Verkeer kan gebruik maken van de afslag Noorderhoogebrug en de Groningerweg. In het weekeinde kon dat nog niet en raakten weggebruikers die niet goed op de borden letten behoorlijk de kluts kwijt. Met bouwhekken werd voorkomen dat ze alvast weggedeeltes op reden die nog niet klaar waren. De provincie waarschuwt om ook de komende tijd de tomtom te generen en op de borden te blijven kijken. Hier en daar staan er overigens zoveel dat je ook op die manier in de war kunt raken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.