Cosmeticabedrijf Rituals huist nu nog in een pijpenlaatje in de Groningse Herestraat, maar daar komt verandering in. De zaak verkast naar een pand aan de Waagstraat.

Daar zit nu nog kledingwinkel Gerry Weber, maar die verhuist dit voorjaar naar de Herestraat 35 waar voorheen Steps zat. Op 25 maart opent het nieuwe Rituals-filiaal z’n deuren, mits de maatregelen rondom het coronavirus het toelaten.

De winkel, die verzorgingsproducten, cosmetica en woonaccessoires verkoopt, heeft straks een beneden- en een bovenverdieping. Een deel van de naastgelegen kledingzaak Weekday wordt toegevoegd aan het pand. In totaal wordt het een winkel van zo’n 530 vierkante meter. Met al die extra ruimte is Rituals heel wat van plan.

Van watereiland tot kleedkamers

Een woordvoerder laat weten dat er een ontspannen omgeving wordt gecreëerd, met allerhande extra’s. Zo kunnen klanten bijvoorbeeld yogakleding passen in aparte kleedruimtes, hun eigen shampoo en conditioner samenstellen bij ‘ The Hair Temple’ en in een soort luxe wasbak die ‘Watereiland’ heet kunnen producten worden getest.

„We zijn heel blij dat we een geschikt pand hebben gevonden’’, zegt de woordvoerder. Rituals wilde al langer een groter pand in de stad. Overigens is dit niet de enige vestiging: op het station is ook een winkel.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen