Robots bouwen in Veendam: ‘Bieb is meer dan boeken’ (+video)

Het lezen van een boek en het maken van robots. Het lijken op het eerste gezicht twee compleet verschillende werelden, een contrast tussen oud en nieuw.

Maar de bibliotheek in Veendam wist beide werelden woensdagmiddag fraai te verenigen tijdens de provinciale afsluiting van Nederland Leest.

Ontmoeten, leren en ontdekken

De campagne draaide ditmaal volledig om Robotica, het thema van 2017. De bibliotheek organiseerde hiervoor een feestelijk programma, waarbij jong en oud spelenderwijs in aanraking kwamen met robots. “We willen laten zien dat de bieb niet alleen een plek van boeken is, maar ook van ontmoeten, leren en ontdekken”, legt Jolanda Robben namens Biblionet Groningen uit.

De aanwezige kinderen konden vandaag vooral dingen ontdekken, door van simpele blikken, papier en enkele elektrische opkloppers een heuse robot in elkaar te knutselen. Deze creaties werden aan het eind van de dag door een driekoppige jury beoordeeld en met een gezamenlijke dans getest.

Organisator en kinderen tevreden

De activiteiten vielen bij de aanwezige kinderen zichtbaar in de smaak. “Ik vond het leuk om zelf iets te kunnen ontwerpen. Dit mogen ze van mij wel vaker doen”, concludeert de negenjarige Allan na afloop. Zijn tevredenheid werd bij monde van Peter Doorn gedeeld door Biblionet. “We hebben erg veel respons gekregen.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.