Rol wethouder onder vuur na besluit ProRail

Tijdens de raadsvergadering van Winsum uitte PvdA-aanvoerder Jan Willem Nanninga donderdagavond kritiek op CDA-wethouder Bert Westerink.

Volgens Nanninga was Westerink al een tijdje op de hoogte van het besluit van de ProRail-directie om de in juni nog plechtig beloofde hellingbaan op het station af te blazen. Eind september stuurde ProRail een mail naar een Winsumer ambtenaar. Daarin wordt al melding gemaakt van dit besluit.

De mail was voor Westerink geen reden in de benen te komen richting de spoorbeheerder. Nanninga donderdagavond: ,,Als ik wethouder was geweest, had ik een andere afweging gemaakt.’’

Raad wil opheldering

Omdat hij verstek moest laten gaan, kon Westerink zich donderdagavond niet verweren tegen de kritiek. Toch wil de raad opheldering. Tijdens de raadsvergadering van 12 december moet Westerink alsnog verantwoording afleggen.

Toen eerder felle kritiek kwam op het besluit van ProRail om - vanwege de hoge kosten - de bestaande lift voor mindervaliden te vervangen in plaats van een dure hellingbaan aan te leggen, zei Westerink dat hij hierover formeel niet was ingelicht door ProRail.

De kritiek op Westerink doet niets af aan de woede van de Winsumer politiek over het ProRail-besluit. Unaniem werd een motie aanvaard met de opdracht aan B en W zich alsnog sterk te maken voor de hellingbaan bij de spoorbeheerder.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.