Rook door afvalbrand hindert verkeer op N366 bij Stadskanaal (+video)

Het verkeer op de N366 bij Stadskanaal ondervindt hinder van de rook die vrijkomt door een brandende berg afval bij recyclingbedrijf A. Talen. De provincie Groningen plaatst daarom woensdag waarschuwingsborden.

De brand ontstond maandagavond. Over de oorzaak is nog niets bekend. Verschillende blusvoertuigen en hoogwerkers van brandweerposten in Groningen en Drenthe zijn ingezet. In de nacht van maandag op dinsdag was het vuur onder controle.

Rook blijft hangen

Bluswerkzaamheden gingen nog wel door, totdat dinsdagmiddag werd besloten daarmee te stoppen. De brandweer laat de bult, die bestaat uit onder meer hout en afgedankt meubilair, nu uitbranden. Het kan dagen duren voordat het vuur echt uit is en geen sprake meer is van rook.

Foto: Huisman Media

De brandweer liet woensdagochtend weten dat de mist ervoor zorgt dat de rook blijft hangen. De directe omgeving van het recyclingbedrijf, dat gevestigd is op het bedrijventerrein Vleddermond, ligt bezaaid met roetdeeltjes.

Dierentehuis

Dierentehuis Ter Marse blijft volgens bedrijfsleider Annemieke Jansen ook woensdag gesloten. De bijna dertig katten en zeven honden die maandagnacht uit voorzorg naar een dierentehuis in Beilen werden gebracht blijven daar voorlopig. Twee medewerkers van Ter Marse zijn in Beilen om te helpen met de verzorging.

Brand in berg afval Stadskanaal

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.