Rotary Groningen stopt met Dennie de Wensboom

De zes Rotary Clubs in Groningen stoppen met Dennie de Wensboom. Onder die naam zamelden ze twee jaar geld in met de kerstboom op de Grote Markt.

De 10.000 lampjes waarmee de Rotary de geadopteerde kerstboom versierde (en die ze voor 5 euro per stuk probeerde te verkopen), zijn volgens Hent Hamming van de Rotary gratis aan de Groningen City Club overgedragen. ,,We hopen dat iemand de actie overneemt. Bij ons was het draagvlak verdwenen.’’

De actie leverde in 2014 25.000 euro op voor het Beatrix Kinderziekenhuis en IMC Weekendschool. Vorig jaar daalde de opbrengst, toen voor Humanitas, tot 17.500 euro.

Kerstboom blijft

De Groningen City Club was blij met het initiatief van de gezamenlijke Rotary Clubs om de kerstboom mooier te versieren en zo in een nog stralender middelpunt van de decemberwinkeltijd te veranderen. Of er dit jaar een vervolg op de goede doelen-actie komt, is nog onduidelijk. Ondertussen is organisatiebureau HL Promotions al namens de Cityclub op zoek naar een nieuwe kerstboom voor de Grote Markt.

,,Jammer dat de Rotary stopt, maar een boom heeft er altijd gestaan en dat zal ook dit jaar weer gebeuren. Die boom wordt extra mooi want de sfeerverlichting in bijna de hele binnenstad wordt vernieuwd’’, zegt Louis van der Tuin. Hij heeft wel de hulp van inwoners van de regio nodig, want daar moet de boom vandaan komen.

,,Groningen kreeg jarenlang een boom uit Scandinavië, later kwam die uit de Drentse bossen. Sinds een paar jaar doen we een beroep op particulieren en kwamen de bomen uit Leek, Hoogezand, Glimmen en Oude Pekela. Er meldt zich vast wel weer iemand met een mooie, grote en rondom ‘volle’ dennenboom.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.