Ruim 1000 klachten voor vuurwerkmeldpunt

De teller van het Groninger meldpunt vuurwerkoverlast staat inmiddels op ruim duizend klachten. Dat meldt GroenLinks, de initiatiefnemer van het meldpunt.

Op 30 december, de tweede dag van de officiële vuurwerkverkoop, kwamen meer dan 150 meldingen binnen. De meeste klachten gaan over harde knallen, vuurwerkstress bij huisdieren en vernielingen of gevaarlijke situaties.

Vuurwerkverkoop
Het aantal klachten over vuurwerk nam vooral toe sinds de start van de vuurwerkverkoop op 29 december. ,,Er is sindsdien in de gemeente Groningen al meer dan 300 keer vuurwerkoverlast gemeld'', aldus GroenLinks-fractievoorzitter Benni Leemhuis. De meeste meldingen komen uit de wijken Beijum, Lewenborg en de Oosterparkwijk.

Ook in de rest van de provincie wordt melding gedaan van overlast. Vooral in Hoogezand-Sappemeer, Stadskanaal, Veendam en Winschoten klagen bewoners.

Vuurwerkprobleem
Het meldpunt vuurwerkoverlast is een initiatief van 30 lokale GroenLinks-Francties, waaronder die uit Groningen. Ze willen daarmee de Tweede Kamer en gemeenten inzicht geven over aard en omvang van het vuurwerkprobleem. De partij strijdt al een aantal jaar voor het nog verder beperken van particulier vuurwerk.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.