Ruiter Inspiratie Dag op manege in Tolbert

Op de HJC Manege in Tolbert is zaterdag een Ruiter Inspiratie Dag. Op dit nieuwe evenement staat de fitheid van ruiter en paard centraal.

Ruiters en amazones hebben niet meer alleen oog voor de gezondheid van hun paard. ,,Ze worden zich ook steeds bewuster van hun eigen fitheid’’, zegt initiatiefnemer Lamina Klaver uit Marum. Op het programma staat een clinic van het Adelinde Training Center, van topdressuuramazone Adelinde Cornelissen.

,,De belangstelling voor deze lessen voor alleen ruiters viel tegen. Blijkbaar rust er toch nog een taboe op de eigen fitheid’’, aldus Klaver. De clinics van dressuurcoach Johan Hamminga en springtrainer Hester Klompmaker, voor ruiters mét paard, zaten wel zo vol.

Bezoekers kunnen ook de flex-chair uitproberen, ontwikkeld voor mensen met bekken- of rugklachten maar ook heel goed om de zit van ruiters te testen en te trainen. ,,Fysio Anita Hoeksema informeert over deze trainmethode en over de gevolgen van een slechte zit voor een paard.’’ Meerdere leveranciers geven voorlichting over hun (gezondheids)producten en behandelingen.

Elena Bacchini, instructeur van de Parelli-Methode, verzorgt een show en voorlichting over communiceren met paarden.

,,We hopen op een paar honderd deelnemers’’, aldus Klaver. ,,We willen er graag een jaarlijks evenement van maken.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.