Ruwe nep-aanhouding in Groningen

Drie mannen sloegen woensdagavond een man in de boeien aan het Gedempte Zuiderdiep in de stad. De drie zeiden agenten te zijn, maar waren dat niet.

Drie potige mannen pakten een Engelssprekende jongen hard aan, vertelt een getuige. Ze sleepten hem rond elf uur ’s avonds de straat aan het Gedempte Zuiderdiep over en drukten hem tegen de muur ter hoogte van Filmhuis Pathé. Daar kreeg de jongen handboeien om. De jongen bleef roepen dat hij hulp nodig had. Omstanders die hulp wilden bieden, werden door een van de mannen op afstand gehouden. Hij vertelde de omstanders dat ze maar beter op afstand konden blijven. Ze waren namelijk bezig met een aanhouding en wensten geen opstootje. De jongeman werd afgevoerd en naar een donkere auto verderop in de straat gebracht.

Een politiewoordvoerder benadrukt dat de politie rond dat tijdstip niemand heeft aangehouden op het Gedempte Zuiderdiep. ,,Wij zouden een aanhouding ook niet zo ruw aanpakken.’’ Wel kreeg de politie een melding van het incident binnen. Volgens de woordvoerder heeft de jongeman in kwestie zich niet gemeld. Hoe het met hem is afgelopen is onbekend.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.