Ruwharige teckel van oudere vrouw dood na aanval van pitbull-achtige hond in Groningen: 'Hij beet het beestje direct in de kop'

Een ruwharige teckel. In het Oosterpark on Groningen is zo'n hond doodgebeten door een pitbull-achtige.

Een (vermoedelijk) pitbull-achtige hond heeft woensdagmiddag een klein hondje doodgebeten aan de Goudbloemstraat in de Oosterparkwijk. Volgens een getuige ontsnapte de hond uit een woning toen de deur openging. ,,Hij beet de ruwharige teckel direct in de kop.”

Dat meldt stadsblog Sikkom .

Een buurtbewoner hoorde woensdagmiddag rond 14 uur een hoop geschreeuw. Hij rende naar buiten en zag daar  een oudere buurvrouw door haar knieën zakken. Naast haar lag het hondje in een plas bloed.

Stafford of pitbull

Even eerder ontsnapte uit een nabijgelegen woning een vechthond. ,,Er werd iemand uit de deur gelaten en toen stoof die hond, volgens mij een stafford of pitbull, naar buiten. Hij greep vervolgens direct het hondje van de oudere vrouw”, vertelt de buurtbewoner.

De eigenaresse van het doodgebeten hondje zit overstuur thuis. ,,Dit zou het laatste hondje van haar leven worden. Het is heel erg triest. Gelukkig zijn er meerdere mensen om haar op te vangen.”

Hond krijgt muilkorf of aanlijnplicht

Ingrid Koenen, woordvoerder van de politie, bevestigt het incident. ,,Een grote hond heeft een kleine hond aangevallen, die heeft dat helaas niet overleefd. Agenten hebben gesproken met betrokkenen en de zaak overgedragen aan de gemeente.”

Gemeenten kunnen sinds 2019 na meldingen maatregelen opleggen aan eigenaren van honden zoals het verplicht aanlijnen of muilkorven van honden. In het uiterste geval kan de gemeente een hond, die een gevaar vormt voor zijn omgeving, laten inslapen.

Peter Steinfort, woordvoerder op het stadhuis, geeft aan dat deze hond niet aangemerkt was als gevaarlijk, maar vanaf nu wel. ,,Dat betekent dat de eigenaar per direct de plicht krijgt de hond, volgens onze gegevens een pitbull-achtige, altijd kort aan te lijnen.''

,,Daarnaast krijgt de hond een muilkorfplicht voor openbare ruimtes en andere terreinen. Die verplichtingen gelden voor onbepaalde tijd, maar de eigenaar heeft nog wel zes weken om bezwaar aan te tekenen.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen