SP-Kamerlid Beckerman wil dat het kabinet reageert op de beving in Loppersum

Het Groningse SP-Kamerlid Sandra Beckerman. Foto: ANP/Bart Maat

Drie dagen na de flinke beving in Loppersum heeft het kabinet nog geen inhoudelijke reactie gegeven op de gebeurtenis. Onacceptabel, vindt SP-Kamerlid Sandra Beckerman. Met schriftelijke vragen wil ze een reactie afdwingen.

De vragen zijn gericht aan de ministers van Economische Zaken en Klimaat en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

„Het is nu 3 dagen sinds de aardbeving bij Loppersum. Het kabinet heeft nog geen enkele inhoudelijke reactie gegeven, terwijl er al 600 schades gemeld zijn bovenop de ruim 25.000 die nog open staan, er bij twee woningen acuut instortingsgevaar was en de versterkingsoperatie nog steeds dramatisch verloopt”, zegt Beckerman.

Ze wil op een zo kort mogelijke termijn een inhoudelijke reactie van het kabinet zodat „we eventuele vervolgstappen kunnen zetten”.

Zeshonderd meldingen

De aardbeving van dinsdagavond was met 2.7 op de schaal van Richter de zwaarste van dit jaar. Het epicentrum lag in Loppersum. De teller voor het aantal binnengekomen schademeldingen na de beving staat op 600. Mogelijk loopt dit nog verder op.

In totaal waren er 9 meldingen van acuut onveilige situaties. Twee daarvan zijn gegrond verklaard. Uit de directe omgeving van Loppersum kwamen 66 meldingen. Het gaat dan om meldingen uit een gebied met een straal van 5 kilometer rond het epicentrum.

menu