Saskia Nap topper in landelijke wiskundestrijd

Saskia Nap, leerling uit de derde klas van de Havo van het Eemsdeltacollege heeft de eerste prijs behaald bij de landelijke Wiskunde Kangoeroe Wedstrijd 2016.

Dit heeft de school woensdag bekend gemaakt. Halverwege maart deden 130 leerlingen van de school, met vestigingen in Delfzijl, Appingedam en Siddeburen mee aan de Kangoeroe wedstrijd waarbij wiskundige vraagstukken opgelost moesten worden.

In de categorie Havo 3 wist Saskia met de maximale score van 100 procent meer dan 2000 Havo 3‐ leerlingen te verslaan. Bij de prijsuitreiking mocht Saskia een medaille en een grafische rekenmachine in ontvangst nemen.

De Kangoeroe wedstrijd is een wereldwijde Wiskunde wedstrijd, waar in Nederland dit jaar meer dan 130.000 leerlingen van 1706 basisscholen en 581 middelbare scholen aan mee hebben gedaan.

In 1980 werd daar voor het eerst zo'n soort wiskundewedstrijd georganiseerd. Het succes inspireerde enkele Franse wiskundigen ook zoiets te doen. Als eerbetoon aan de Australiërs doopten ze hun wedstrijd 'Kangourou'. In 60 landen doen jaarlijks 6,5 miljoen scholieren aan de wedstrijd mee.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.