Schaatsliefhebbers houden in ieder geval tot 2 februari nog uitzicht op het rijden van rondjes op de ijsbaan van sportcentrum Kardinge in Groningen.

De bedrijfsleiding van het sportcentrum houdt de hoop dat het kabinet op 2 februari alsnog besluit de coronamaatregelen te versoepelen en dat schaatsen op een overdekte binnenbaan weer wordt toegestaan. ,,Het ijs op dit moment laten smelten is geen optie’’, zegt bedrijfsleider Marcel Dieterman. Het kost twee tot drie weken voordat de ijsvloer is verdwenen. ,,Stel dat we onder voorwaarden toch weer open mogen, dan onthouden we de schaatsliefhebbers toch nog enkele weken ijspret.’’

Animo te klein

De ijsbaan gaat omstreeks 20 maart dicht. Langer openblijven is geen haalbare kaart. De ijsbaan is zo ingericht dat bij een buitentemperatuur van 15 graden schaatsen niet meer mogelijk is. Voor specifieke sporten als kunstrijden, shorttrack en ijshockey is de ijsvloer tot 1 mei weleens opengebleven. ,,Maar dat gaan we niet meer doen. Dat hebben we een of twee keer eerder geprobeerd, maar de animo was te klein.’’

Schaatsbanen zoals in Dordrecht en Hoorn blijven wel veel langer open en Thialf kent zelfs het fenomeen van zomerschaatsen.

De Groninger ijsbaan is sinds medio december gesloten vanwege coronamaatregelen. Dieterman liet eerder weten dat de omzet daardoor fors is gedaald. Hij houdt rekening met een flinke scheur in de broek: zeker meerdere tonnen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen