Schade-expert van Centrum Veilig Wonen gaat door het stof

De schade-expert van Centrum Veilig Wonen (CVW) geeft toe dat hij een schade aan een woning aan de Framaheerd in Beijum verkeerd heeft beoordeeld.

Excuses

Aanvankelijk kreeg de eigenaar van de woning van de schade-expert te horen dat de scheur in zijn vloer moest worden gezien als bevingsschade. In tweede instantie kwam hij daarop terug. Na bureau-onderzoek oordeelde hij dat de schade te wijten zou zijn aan trillingen veroorzaakt door de aanpak van de oostelijke ringweg

De woningbezitter pikte die uitleg niet en meldde zich bij de provincie, opdrachtgever van het wegenproject. De schade-expert zegt nu dat hij in zijn rapportage te voorbarig is geweest met zijn conclusies en hiervoor zijn excuses aanbiedt. ,,Dit had ik niet op deze manier moeten en mogen doen. In overleg met het CVW is nu toch besloten om de mondelinge toezegging niet terug te draaien en de schade aan de vloer zoals eerder aangegeven als A-schade (oorzaak: bevingen, red.) te rapporteren.’’

Stomverbaasd

De ingehuurde schade-expert, werkzaam bij KPMS Bouwadvies BV in Heerenveen, wil met de teammanager van het CVW, het voorval bespreken met de gedupeerde. De provincie reageerde deze week stomverbaasd over de link tussen de schade aan de woning en de werkzaamheden aan de ringweg. ,,Maar we kijken hier nog naar’’, aldus gedeputeerde Fleur Gräper (D66).

Dat is niet meer nodig. Het CVW liet desgevraagd weten de schade-expert aan de jas te trekken over zijn rapportage. Nog geen dag later komt de schade-expert op de zaak terug.

De woningeigenaar is blij dat de schade-expert op zijn schreden terugkeert, zijn excuses maakt en de zaak ‘naar volle tevredenheid’ heeft opgelost.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.