Schade in Museum de Oude Wolden na brandje

Een brandje door kortsluiting in een plafondlamp heeft maandag schade veroorzaakt in Museum de Oude Wolden in Bellingwolde. Dinsdag wordt bekeken in hoeverre schilderijen zijn aangetast.

Medewerkers van het museum konden het vuur zelf blussen nog voordat de brandweer arriveerde. Een van hen moest ter controle naar het ziekenhuis na het inademen van rook maar maakt het goed.

De zaal waar het brandje plaatsvond, herbergde schilderijen van Bruckman, een collectie van Maya Wildevuur, enkele schilderijen uit de vorige tentoonstelling en diverse tentoonstellingsartikelen. De betrokken kunstenaars zijn waar mogelijk geïnformeerd.

Conservator Obby Veenstra laat weten dat schade-experts dinsdag poolshoogte komen nemen. Naast de zaal waar schilderijen stonden is de ontvangst- en centrale hal aangetast. De verwachting is dat geen blijvende schade is ontstaan.

Museum de Oude Wolden zit volgens Veenstra midden in een omvangrijke expositiewissel. ,,Komende vrijdag zouden twee nieuwe exposities aanvangen: 100% Maya, een overzichtstentoonstelling rond Maya Wildevuur en Outside Inside/ Inside Outside met werk van Anna Rijkens. Ook start dan het tuin- en kunstevenement Westerwolde Rijgt.’’

In het meest gunstige geval opent het museum vrijdag met aangepaste tentoonstellingen en kunnen de openingen op 17 en 19 juni en de geplande activiteiten rond Westerwolde Rijgt gewoon doorgaan.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.