Scheemder burenruzie op tv: 'Was dit een aflevering van de Geilende Rechter?'

De Rijdende Rechter heeft dinsdagavond heel wat stof doen opwaaien. In de aflevering kwamen Gerda en Michel  uit Scheemda aan het woord, die eisten dat buurvrouw Zwanet hen met rust zou laten na een vrijpartij van haar met een andere buurman, tijdens een borrel in hun huis.

'Was dit een aflevering van de Geilende rechter?' grappen kijkers op sociale media.

Buren uit Scheemda in Rijdende Rechter: geen geflikflooi op de bank
Lees verder

Geen ruzie over geluidsoverlast, het achterstallig onderhoud van een tuin of bomen die gekapt moeten worden, het gekibbel van gisteravond was er één met een intiem randje. Gerda en Michel uit Scheemda klaagden hun buurvrouw Zwanet aan.

Tijdens een borrel met buurtgenoten eindigden Zwanet en de buurman van nummer 67 vrijend in de keuken. Zwanet zou zijn begonnen met het zoenen van de man in kwestie.

Gerda en Michel spreken hun eis uit. Still uit programma

Onacceptabel, vindt Gerda. Zeker omdat buurman 67 getrouwd is en zijn vrouw in dezelfde ruimte aanwezig was toen de twee niet van elkaar af konden blijven.

'Niets van waar'

Niets van waar, zegt Zwanet. Volgens háár was het de buurman die toenadering zocht. ,,Ik schrok daar eigenlijk zelf ook wel van", doet Zwanet uit de doeken.

Zwanet verweert zich tegen de aantijgingen. Still uit programma.

Of ze een beetje medelijden heeft met de vrouw van de buurman? ,,Ik vond dat ook niet leuk voor haar, maar toen hij mij zoende wist zijn vrouw het wel", klonk het stellig.

Gerda besloot het contact na de opmerkelijke borrel te verbreken, maar daar liet Zwanet het niet bij zitten. Om nog wat olie op het vuur te gooien, liet ze gesprekken van haar en Gerda's man lezen.

Volgens Zwanet, die onder meer pornofilmpjes naar Michel stuurde, liepen de gesprekken ietwat uit de hand.  ,,Nee hoor, dat waren gewoon grapjes", verdedigde Gerda haar man.

Besluit

Na een huiselijk bezoek van rijdende rechter Meester Reid, en nog veel meer heibel, volgde niet veel later de uitspraak. Gerda en Michel beriepen zich op smaad en laster, volgens Zwanet ging het om vrijheid van meningsuiting.

De uitspraak was echter niet waar de kibbelende partijen op hoopten. Meester Reid wilde geen contactverbod invoeren. ,,U weet: contact tussen buren is onvermijdelijk. Ik wijs uw vordering af."

Op sociale media genoten kijkers volop van de uitzending. Niet alleen werd er vol ongeloof gereageerd op het onderwerp van de aflevering, ook zagen mensen er de hilariteit van in.

'Op en top voldoening vanavond', reageert iemand op Twitter. Een ander: 'Nieuwe Suske en Wiske albumtitel: S&W en het Scheemda seksschandaal.'

Bekijk de hele uitzending hier terug.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.