Scholen in Zoutkamp fuseren jaar later

Vlak voor de zomervakantie zijn de schoolbestuurders het eens geworden: de twee basisscholen in Zoutkamp fuseren volgend jaar alsnog.

,,Direct na de zomervakantie zetten we de schouders eronder’’, belooft bestuurder Simon van der Wal van de christelijke koepel VCPO Noord-Groningen. ,,En ik heb alle vertrouwen in de goede afloop.’’

Samen met zijn collega Aris Fick-weiler van het openbare schoolbestuur Lauwers & Eems en wethouder Mariëtte de Visser van De Marne nam hij gistermorgen bij de Ichthusschool 642 handtekeningen van ouders en andere inwoners van Zoutkamp in ontvangst.

Vrijwel iedereen wil dat de christelijke Ichthusschool (85 leerlingen) en de openbare Solte Campe (55 leerlingen) fuseren tot een samenwerkingsschool, in de hoop dat zo in elk geval één school voor het vissersdorp behouden blijft.

Dat was ook lang het voornemen van beide schoolbesturen, tot er in mei een kink in de kabel kwam. VCPO vond dat er nog te veel geregeld moest worden en wilde uitstel met een jaar, L&E zag dat niet zitten en voelde zich bedonderd. Tot frustratie van veel ouders werd de fusie in de ijskast gezet.

Vier van hen zamelden langs de deuren handtekeningen in om hun wens nogmaals kracht bij te zetten. ,,Daar ben ik blij mee, het laat zien hoe belangrijk dit is voor Zoutkamp’’, zegt Van der Wal.

Maar eigenlijk waren hij en Fick-weiler - sinds kort de opvolger van Krol - het bij hun kennismaking al eens geworden: die fusie moet er komen, en wel per 1 augustus 2017. Dat heeft hij de ouders en kinderen gisteren ook verteld.

,,Wij gaan in elk geval met een goed gevoel de vakantie in’’, reageert Mariska de Jong namens de ouders van de Solte Campe.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.