Scholieren leren prettig uitgaan

Zo’n 400 leerlingen van het Heyerdahl College, Werkman VMBO en Leon van Gelder leren tijdens een drie weken durend project veilig en prettig uitgaan.

Het project genaamd Chill Op Stap is een samenwerking van onderwijs, gemeente, horeca, hulpverlening, politie en brandweer Groningen.

Na de meivakantie krijgen de leerlingen informatie over alle vormen van uitgaan. Doel is dat de jongeren leren hoe ze veilig, verantwoord en met plezier uit kunnen gaan in de stad Groningen.

Uitleg wordt gegeven hoe ze verleidingen kunnen weerstaan, waar ze terecht kunnen met vragen en wat horecagelegenheden en hun portiers voor de jongeren kunnen betekenen.

Het project start op maandag 9 mei in de Stadsschouwburg. De gemeente Groningen, Politie Noord Nederland, Brandweer,UMCG, horecagelegenheden en hulpverlenende instanties verzorgen gastlessen op school. Dan wordt aandacht besteed aan aan veiligheid, geweld, alcohol, drugs, verkeer en groepsdruk. Het project wordt afgesloten met een bijeenkomst in De Oosterpoort waar ook burgemeester Den Oudsten aanwezig is.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.