Burgemeesters Schuiling (Groningen) en Out (Assen) over versoepelingen rond corona: kijken naar mogelijkheden, maar pandemie nog niet weg

Burgemeester Marco Out (Veiligheidsregio Drenthe) en Burgemeester Koen Schuiling (Veiligheidsregio Groningen). Fotobewerking: DVHN

Burgemeesters Marco Out (Assen) en Koen Schuiling (Groningen) gaan niet zo ver als sommige van hun collega’s met een roep om een versoepeling van de lockdown.

In het Veiligheidsberaad, het overleg van de voorzitters van alle veiligheidsregio’s waar ook Schuiling en Out in zitten, riep burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum maandag op tot meer mogelijkheden voor met name de horeca. Terrassen kunnen wat hem betreft probleemloos open.

,,Wat herken ik de behoefte die veel mensen in veel sectoren aan perspectief hebben”, reageert Out. ,,De persoonlijke verhalen zijn soms hartverscheurend.”

Besmettingen nemen nauwelijks af

,,Tegelijkertijd neemt het aantal besmettingen nog nauwelijks af”, aldus Out. ,,Ik hoop dat het kabinet morgen met een pakket maatregelen komt dat aan beide zaken recht doet.”

Ook Schuiling voelt er weinig voor om het kabinet een bepaalde kant op te sturen. ,,Ik hoef het kabinet niet publiekelijk op te roepen op iets dat men zelf ook wel weet”, aldus Schuiling. ,,Er is nog steeds een pandemie.”

Er moet altijd gekeken worden naar de mogelijkheden, aldus Schuiling. ,,En dat gebeurt ook”. Hij gaat later deze week in gesprek met de horeca in de stad over het perspectief.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu