Scooterrijder aangehouden na aanrijding met politiewagen

De politie heeft donderdagavond een 20-jarige man uit Groningen aangehouden omdat hij een plaats van een ongeval heeft verlaten.

Agenten reden over de Meint Veningastraat. Bij de kruising met de Sluiskrade. Hier zagen ze een scooter zonder verlichting met een behoorlijke snelheid de kruising oprijden. De twee mannen die op de scooter zaten droegen geen helm. 

De scooter belandde door de snelheid op de weghelft waar de agenten reden. Een aanrijding werd voorkomen doordat de agent de auto aan de kant kon sturen. De scooterbestuurder reed vervolgens alsnog tegen de politieauto aan en ging ervandoor.

Na een achtervolging op de Spoorstraat Noord kreeg de scooterbestuurder een stopteken. De bestuurder stopte, keerde en reed terug naar de Meint Veningastraat.

Hier kon de politie de 20-jarige bestuurder van de scooter aanhouden. Omdat de man zich verzette is hij overgebracht naar het politiebureau.

De tweede man was spoorloos. Later op de avond kreeg de politie een melding dat een 16-jarige man uit Hoogezand bij een café aan de Sluiskade zat. Hij was gewond aan zijn been. Dit bleek de onbekende jongeman te zijn die achterop de scooter zat.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.