'Seksfilmpje online, tenzij er geld komt'

Een 26-jarige man uit Groningen zou volgens het Openbaar Ministerie (OM) hebben gedreigd een seksfilmpje online te zetten, tenzij de vrouw die in het filmpje herkenbaar voorkomt met geld over de brug zou komen. Er zou om 1200 euro zijn gevraagd.

Voor het dreigen met het 'openbaren van een geheim' eiste de officier van justitie een gevangenisstraf van drie weken. Hij verleende een ‘korting' op de strafeis omdat de zaak in december 2015 speelde en pas donderdag aan de rechtbank werd voorgelegd. ,,Ik sta hier met het schaamrood op de kaken, omdat we nu een zo’n oude zaak moeten behandelen’’, zei de officier van justitie tegen de rechters.

Iedereen had het al gezien

De verdachte ontkent de beschuldigingen. Volgens hem stond het filmpje via Snapchat al online. Iedereen had het al gezien, verklaarde hij. De man, kapper van beroep: ,,Ik heb juist tegen mensen in mijn zaak gezegd dat dat filmpje verwijderd moest worden. Ik probeerde haar te helpen.’’

Het OM gelooft hem niet. Behalve celstraf moet hij (eis) aan de vrouw 500 euro betalen omdat zij psychisch zou hebben geleden onder de kwestie.

Geen verklaringen

Een tweede verdachte, een 25-jarige man uit Groningen, moet volgens de aanklager worden vrijgesproken van de beschuldigingen. Hij beschikte over de bankpas van het vermeende slachtoffer. Hij wilde in de rechtszaal geen verklaringen afleggen. Er werd wel een werkstraf van zestig uur tegen hem geëist omdat hij in juni 2015 in drugs zou hebben gedeald. Ook dit was een strafeis met korting.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.