Senaat Vindicat zwijgt over seksende studenten op dak

Het filmpje van twee studenten die op het dak van de studentensociëteit Vindicat op de Grote Markt in Groningen seks met elkaar hebben, gaat via internet de hele wereld over. De senaat - het bestuur- van Vindicat heeft officieel ‘geen commentaar’ op het filmpje.

Abactis Quirijn de Geus van de senaat van Vindicat noemt het filmpje dat dinsdagnacht opdook ‘heel vervelend’. Bezoekers van de meikermis filmden vanuit het 55 meter hoge reuzenrad hoe een man en een vrouw op het dak onder de O van de Hooghoudt lichtreclame de liefde met elkaar bedrijven. Het veertien seconden durende fragment is op de website Sikkom meer dan 166.000 keer gezien. Ook websites als Geenstijl en VKMag hebben het fragment gepubliceerd.

De Geus vindt het voor de twee betrokkenen ‘heel vervelend’. ,,Helaas is zoiets in deze tijd van social media onontkoomtbaar.”

Een noodzaak om maatregelen te nemen ziet ze niet. ,,Het dak is normaal gesproken voor iedereen onbereikbaar. Niemand mag er komen, dat is onveilig.” Dat de studenten desondanks het dak hebben weten te bereiken, is voor De Geus vooralsnog geen aanleiding om stappen te ondernemen. Belangrijker vindt ze de privacy van de twee corpsleden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.