Senang eist twee ton van Hanzevast

Kinderdagverblijf Senang eist via de rechter twee ton van verhuurder Hanzevast.

Senang tracht op die wijze tienduizenden euro’s aan huur terug te vangen omdat het van mening is dat Hanzevast zich niet aan het huurcontract heeft gehouden.

Eigenaar Miranda Nieman (45) van kinderopvang Senang heeft het huurpand aan de Schweitzerlaan, waar het geschil om gaat, inmiddels verlaten. Haar crèche Tjilup ba – Maleisisch voor kiekeboe – bestaat niet meer.

Ze richt nu haar pijlen op de andere crèche onder de vlag van Senang en dat is Loetjoe aan het Damsterdiep.

Haar crèche aan de Schweitzerlaan is een hoofdpijndossier voor Nieman. Niet alleen heeft ze zelf een rechtszaak aangespannen om de helft van de jarenlange huurprijs à 5800 euro per maand terug te vorderen van Hanzevast; er loopt ook een rechtszaak tegen haar. Hanzevast tracht op die manier huur te krijgen die Nieman de laatste tien maanden expres niet heeft betaald.

Het probleem komt er op neer dat de crèche van Nieman is gevestigd in een gebouw dat aanstaande ouders niet bepaald toelacht. Ze melden hun kroost niet aan voor een plekje in Tjilup ba, volgens Nieman omdat de toestand van het pand haveloos en spookachtig is. ,,Bij Loetjoe heb ik elke week wel drie rondleidingen van aanstaande ouders. Aan de Schweitzerlaan nooit.’’ Volgens haar komt dat omdat Hanzevast het gebouw laat verslonzen, tegen alle afspraken in.

Toen ze in 2008 in het pand trok, kwam ze met Hanzevast overeen dat die het pand zou opknappen. Sterker: Nieman zag een boekwerk van Team 4 Architecten waarin het toekomstige gebouw werd geschetst. Een groen, duurzaam en aanlokkelijk kantoorpand waarvan de crèche een achtste deel huurde, de rest zou voor andere bedrijven bestemd zijn. Al wat er sinds 2008 gebeurde: de opknapbeurt bleef achterwege, evenals nieuwe huurders.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.