Simon van Hasseltschool moet gerenoveerd voor 2 miljoen euro

De gemeente Groningen wil de De Simon van Hasseltschool in de Oosterparkwijk renoveren. Het gebouw zou in eerste instantie gewoon worden opgeknapt voor de huisvesting van het WIJ-team, maar nu blijkt dat het gebouw toe is aan een grondige renovatie.

De Simon van Hassseltschool is een Rijksmonument en wordt gezien als één van de belangrijkste werken van architect Siebe Jan Bouma. In het gebouw is ook een wandschildering uit 1953 aanwezig van Jan van der Zee, een gerenomeerde kunstschilder uit het kunstenaarscollectief “De Ploeg”.

Het schoolgebouw is gedateerd en er is sprake van achterstallig onderhoud, waardoor de school nu aan renovatie toe is. De kosten zullen ongeveer 1,5 tot 2 miljoen euro zijn.

Kosten

Deze kosten zullen grotendeels worden terugverdiend door de huur die het WIJ-team gaat betalen. Momenteel is dat team nog gehuisvest in het Treslinghuis, maar dat zal in het voorjaar van 2018 gesloopt worden. In de Simon van Hasseltschool is nu het Reitdiepcollege gevestigd, deze school verhuist in de zomer van 2017 naar deTravertijnstraat 6.

Om de werkzaamheden voor de Simon van Hasseltschool voor te kunnen bereiden is nu 250.000 euro nodig. De gemeenteraad moet daar eind deze maand nog wel mee instemmen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen