Sint in Groningen: Pakjesboot loopt vast in Winschoten, Spaanse zon in Stadskanaal

Het was een scenario dat perfect paste bij het Sinterklaasjournaal, maar dat Sint en zijn gevolg lichtelijk in paniek bracht: Pakjesboot 12 liep in Winschoten vlak voor de kade vast! Het schip was al met vertraging aan de Renselkade gearriveerd.

Burgemeester Pieter Smit op de wal en Sint aan boord keken elkaar recht in de ogen, maar de afstand tussen wal en schip was net te groot. Zelfs voor de pieten, laat staan voor Sint. Het kostte een tien minuten extra manoevreren voor het schip zo dichtbij was dat het net te doen was. Toen de eerste pieten de overstap waagden, keek Sint oprecht bezorgd toe. Speciaal voor hem werd de loopplank ern stukje verbreed en ook in Winschoten kwam alles uiteindelijk weer goed.

Stadskanaal

In Stadskanaal arriveerde Sint en zijn pieten per stoomtrein. Keurig op tijd en onder een Spaans zonnetje kwam de trein op het station van museumspoor STAR aan. De goedheiligman en zijn zwarte pieten maakten vervolgens een kort boottochtje naar het centrum van Stadskanaal, waar ze officieel werden ontvangen en een rondrit maakten.

FOTO DHVN/MAAIKE TRIMBACH

De Sint en zijn Pieten worden in Stadskanaal warm onthaald.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.