Site Braggeltocht plat door stroom aan aanmeldingen

Een tocht door modderige sloten. Er zijn mensen die hun neus ervoor ophalen. Toch kwamen er voor de Braggeltocht zoveel aanmeldingen binnen dat de site een tijd plat lag.

,,Zeventig mensen hebben zich kunnen aanmelden voordat de site eruit vloog’’, zegt organisator Derk Maatjes (49). Ieder jaar loopt de aanmelding voor de baggertocht in Garnwerd - die voert langs en vooral door modderige sloten - eerder vol, maar dit slaat volgens hem alles.

Het evenement dat ooit begon als een grap van een groep vrienden is een ‘schot in de roos’. ,,Er kunnen duizend mensen meedoen. Groter willen we ook niet worden. We zien dat we ieder jaar sneller vol zitten.’’ Ook komen intussen mensen uit Duitsland en Engeland op het evenement af.

Kopje onder in de modder

Wat nu precies de charme is van kopje onder gaan in de modder en kroos tussen de tenen is volgens Maatjes niet ingewikkeld: ,,Het is gewoon leuk. Ieder jaar zie je alleen maar lachende gezichten.’’

De organisatie doet er dan ook alles aan om het vooral niet te serieus te maken. Halverwege kunnen deelnemers in hun bemodderde kleding even rustig een biertje drinken. ,,Vorig jaar hebben we tijdens de tocht sigaretten uitgedeeld. We hoorden dat mensen daar behoefte aan hadden. Deelnemers kunnen ze zelf natuurlijk moeilijk meenemen.’’

Dweilorkest de sloot in

De organisatie moest dit jaar op zoek naar een ander dweilorkest voor tijdens de Braggeltocht, want de helft van de muzikanten van Dweilorkest 't Is Ook Niks ging dit jaar liever zelf de sloot in.

Het evenement wordt dit jaar voor de zesde keer georganiseerd en vindt plaats op 10 juli in Garnwerd.

Maatjes verwacht dat het euvel met de website snel is verholpen. Hij verwacht dat de kaarten voor de Braggeltocht na het weekeinde allemaal weg zijn.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.