Sjef 'dat ben ik dus' van Oekel in Trein & Tram Museum Zuidbroek

In het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum in Zuidbroek is donderdagavond een expositie met werk van (strip)tekenaar Theo van den Boogaard geopend. Naast spoorwegprenten zijn tot 10 maart ook strips met Sjef van Oekel te zien.

Donderdagavond werd in een afgeladen Museumcafé bij het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum de nieuwste expositie van het spoorwegmuseum officieel geopend. ‘Theo van den Boogaard spoort wél’, als een eerbetoon aan het werk van Nederlands bekendste striptekenaar.

Een unieke illustratie

Het spoorwegmuseum kreeg gedurende de avond maar liefst twee aanvullingen voor de collectie. Van NS-man Ton Honing ontving de stichting een door Van den Boogaard vervaardigde stationsafbeelding. Theo van den Boogaard op zijn beurt had speciaal voor de expositie in het Zuidbroekster treinmuseum een unieke illustratie gemaakt. Deze is inmiddels opgenomen in de expositie.

Strips met Sjef van Oekel

De avond werd muzikaal omlijst door Theo zelf, die diverse nummers van Bob Dylan ten gehore bracht. De expositie toont diverse werken van Van den Boogaard. Uiteraard zijn de spoorwegprenten te zien, aangevuld met strips van Sjef van Oekel, waarvan Van den Boogaard de geestelijk vader is. Ook wordt stilgestaan bij het gereedschap van de meester. Zo ook zijn eerste potlodenset.

Een gewaagd uitstapje

De expositie, met als ondertitel ‘Een gewaagd uitstapje’ is nog tot en met 10 maart aanstaande in het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum te zien.

Het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatsstation 3e klasse uit 1865. In het station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Het museum is iedere zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en alle dagen in de herfstvakantie van 13.00 tot 17.00 uur. Daarnaast voor groepen op afspraak.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.