Sjinkie Knegt met en zonder kleren in boek Broeksma

Shorttracker Sjinkie Knegt met en zonder kleren op de schaats. De wereldkampioen is één van de 53 sporters die gekleed en ongekleed figureren in het nieuwe fotoboek 'Dubbelaars/Doubles II’ van fotograaf Ewoud Broeksma.

In het boek poseren bekende en maar vooral minder bekende sporters in exact dezelfde houding, gekleed én naakt. Broeksma herhaalt daarmee zijn kunstje dat hij vier jaar terug deed in het eerste fotoboek onder de titel Dubbelaars. ,,Dat boek heeft al twee drukken beleefd. Aan een derde druk had ik geen behoefte. Dan maak ik liever een nieuw boek. Foto’s had ik nog genoeg. Het is een simpel idee dat het steeds goed doet”, aldus Broeksma.

De gefotografeerde sporters hoefden niet allemaal gêne te overwinnen om uit de kleren te gaan. ,,Ik had wel enig schaamtegevoel , maar we zijn allemaal mensen en we zijn allemaal verschillend”, zegt een kickbokser. ,,Als anderen het doen kan ik niet achterblijven.”

Een voetvolleyballer die met en zonder kleren voor Broeksma poseerde, vindt dat je niet bang voor bloot moet zijn. Met kleding aan heeft misschien wel zijn voorkeur. ,,Helemaal naakt hoeft niet per se mooier te zijn.” Broeksma zegt dat veel sportmensen benaderd zijn voor de fotoshoot. ,,Zeventig tot tachtig procent van de sporters wilde niet meewerken.”

De kickbokser is tevreden over het resultaat. ,,Wie weet kom ik ingelijst boven het bed van iemand te hangen. Als diegene dan ook maar aan me denkt.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.